De eerste foto’s

In oktober 2018 hebben we onze nieuwe droomplek gevonden. Dankzij de kadasterkaart die we van de makelaar hadden gekregen hadden we de ligging van het huis al bestudeerd op internet met Geoportail. Een verzameling van karakteristieke gebouwen ten midden van 33 hectare weiland en bos. Op de zuidkant van een heuvel van 200 meter. Zonder de makelaar hebben we van een afstand de ligging bekeken en dit was veel belovend. De vrije ligging, de openheid van het terrein, de privacy en de uitstraling voelde goed aan.

Helaas wilde de eigenaar niet zonder makelaar verkopen dus hebben we met de makelaar het huis van dichtbij bekeken. PigĂ©onier, broodoven, binnenplaats, ruimte voor de paarden, ruimte voor van alles, prachtige ligging, dit zou het wel eens kunnen worden……

De basis lijkt helemaal goed te zijn. Ja, natuurlijk ziet het interieur er niet uit, het is van Fransen geweest. En ja, de septic-tank moet vervangen, het verwarmingssysteem vervangen en waarschijnlijk nog veel meer. Maar al die dingen kun je veranderen, de ligging van een huis niet.

Water zal misschien een uitdaging zijn. Alles lag er behoorlijk verdroogd bij in oktober. Maar ja, de zomer was net als in Nederland extreem droog. En met goede pompen moet er wel water op te pompen zijn.