Mei

Begin mei, nu Laura en Pieter en Jan Paul zijn ouders weer naar huis zijn, zijn er nog wat dingen te regelen.

Zoals onder andere onze auto verzekeren en op Frans kenteken krijgen. Gelukkig maar dat Max, 1 dag nadat hij zijn rijbewijs had gehaald, alleen met de Fiat naar Frankrijk is komen rijden. Anders hadden we het erf niet afgekund. Want ondanks dat we voor de import van onze andere auto dachten alles geregeld te hebben, verkeken we ons wederom op de afhandeling hiervan van de Fransen. En zonder de Carte Grise (Frans kentekenbewijs) kunnen we geen verzekering afsluiten. Dus is het wachten…wachten…wachten….op de Franse overheid.

Op een zaterdagavond zijn we bij een concert in een kerk van een amateur koor, waarvan Theo de voorzitter is. We vonden het concert erg goed, hele enthousiaste mensen met 4 verschillende nationaliteiten.

 

Op zondag hebben we besloten een rustdag te houden. Niet net als op La Mouline hele dagen bezig te zijn, wat ook leuk is. Maar soms is een dag niets doen wel lekker. En een vide-grenier is altijd leuk om te bezoeken.

 

 

 

En dan is het al weer 7 mei. De stapel snoeihout groeit heel hard met alles wat Jan Paul weg haalt.

 

 

 

 

De kindjes van de merel vliegen eindelijk uit. Jan Paul ontdekte het nest tijdens het snoeien van het binnenpleintje van de pigeonnier. We hebben toen het binnenplein even gelaten voor wat het was, zodat de merel ouders rust hadden om hun kroost groot te brengen.

 

 

Tess geniet enorm sinds we hier wonen. Wat is dit hondje blij met haar vrijheid. Ze lijkt wel een totaal andere hond dan in Nederland en ze is begonnen aan haar 2e jeugd.

 

 

 

En Jan Paul weer helemaal in zijn element 🙂

 

 

 

En dan eindelijk half mei……kunnen we om de kentekenplaten van onze auto.

 

 

 

Het opruimen van het binnenplein van de pigeonnier is zwaar werk. Maar we kunnen er in ieder geval nu doorheen lopen. Voorheen was het overwoekerd door bramen tot 2 meter hoog.

 

 

 

Op de LeBonCoin (Franse marktplaats) vinden we oude buitenlampen. In totaal zijn het 6 stuks dezelfde “lampadaires” die we gaan opknappen.

 

En die hottub stond daar maar onder het afdak te wachten. En die willen we zo graag plaatsen om die op zondagmorgen te kunnen gebruiken als “coldtub” voor de Wim Hof oefeningen. Uiteraard ook wel als hottub. En omdat we nu de kentekenplaten hebben, kunnen Jan Paul en Max eindelijk met de aanhanger om grint om de grond te kunnen egaliseren.

 

Herstellen waterput

En als de hottub dan staat is het komende project waarschijnlijk het opknappen van de put. Bij La Mouline hadden we een stroompje over het terrein lopen waardoor we de tuin goed konden besproeien. Maar nu ligt het stroompje heel laag in het dal. En willen we voor extra water in de zomer, de oude put kunnen gebruiken. Maar die is wel echt in slechte staat. Dus dat is nog een behoorlijke klus. Max wil erin afdalen om de put uit te scheppen. Ik ben nog niet zo heel blij met dit idee, want die put is 6 meter diep.

Max heeft ook de tractor aan de praat gekregen en kan het gras maaien. Was genieten om hem op de tractor bezig te zien.

 

 

En als laatste zagen we het gras een bidsprinkhaan zitten. Het lijkt bijna alsof hij/zij een rokje aan heeft.