Plan voor de paardenweides

Het aftellen is begonnen en we kunnen gaan nadenken over het eerste werk. We gaan er vanuit dat het woonhuis bewoonbaar is al zal het de eerste tijd een soort van kamperen worden. De prioriteit ligt de eerste weken bij het aanleggen van de paardenweides want er is nog geen afrastering en er zijn nog geen stallen.

Vandaag heb ik op internet gezocht naar weidepalen of “piquets en bois“. De conclusie was dat we geen paaltjes uit Nederland hoeven mee te nemen want in Frankrijk zijn ze goedkoper. De goedkoopste die ik kon vinden waren die van de “Pôle Vert” ,daar heb ik ze elf jaar geleden toevallig ook al een keer gekocht. De prijs: 3,60 euro per stuk.

De locatie van de weides kunnen we ook al makkelijk bepalen met de kaarten van Géoportail. De eerste wei ligt tegen de schuur aan waar we ook de stallen in gaan maken. De omtrek is 430 meter, wat beteken dat we hiervoor 110 palen nodig hebben als we om de 4 meter een paal zetten.

De tweede weide komt waarschijnlijk op de aangegeven plaats op de luchtfoto hiernaast, onder de “vivier” een natuurlijk waterreservoir. De omtrek van deze weide is 775 meter en heeft dus een kleine 200 palen nodig. Waarschijnlijk huren of kopen we een grondboor want met de hand draaien levert vele blaren op… Daar weet Peter Kaptein alles van.

Ik heb nog nooit van het merk Kibani gehoord maar die hebben een grondboor op benzine voor rond de 100 euro.

Verder hebben we nog nodig voor de eerste wei: 900 meter schrikdraad en 220 isolatoren. Het schrikdraadapparaat hebben we nog van La Mouline.